Відзавтра трамвайні маршрути №№ 4 і 5 відновлять рух. Капітальний ремонт трамвайного переїзду завершено

'

У рамках капітального ремонту вул. Милославської завершено ремонт трамвайного переїзду. КП «Київпастранс» вже проводить тестові проїзди вагонів. І з 1 травня маршрути №№ 4 та 5 відновлять свою роботу. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Ремонт переїзду виконано за технологією «оксамитового шляху». Завдяки новій плитній конструкції трамваї проїжджатимуть ділянку майже безшумно і без вібрацій. Саме таку технологію влаштування трамвайного полотна використовують у багатьох країнах Європи», – зазначив Олександр Густєлєв.

Наразі тривають тестові поїзди трамваїв. А з 1 травня трамваї №№ 4 і 5 відновлять рух за звичним маршрутом і графіком.

«Ремонт трамвайного переїзду був проведений у рамках капітального ремонту вул. Милославської, який наразі триває у столиці. Це перший масштабний ремонт вулиці з моменту побудови у 1989 році, тобто за 32 роки. Сьогодні до кінця доби дорожники завершать великий етап робіт – буде повністю влаштовано нове покриття у нижніх шарах від вул. Оноре де Бальзака до початку кільцевої розв’язки на перетині з вул. Радунською. Таким чином, основний проїзд на вул. Милославській буде відкрито повністю (від трамвайного переїзду до кільцевої розв’язки). Далі розпочнуть роботи на самій кільцевій розв’язці», – поінформував Олександр Густєлєв.

Він наголосив, що ремонт вул. Милославської, як і всі об’єкти реконструкції і капітального ремонту останніх років, має комплексний характер. Після завершення всіх робіт вулиця матиме нове асфальтобетонне покриття, сучасний трамвайний переїзд, відремонтовані тротуари, нове сучасне освітлення, велосипедні доріжки з обох боків проїжджої частини.

https://kyivcity.gov.ua/news/oleksandr_gustyelyev_...