ТОП-5 фактів про столичний автобусний рух

Столичному автобусному руху – 94!

ТОП-5 найцікавіших фактів про життя автобусного руху в Києві.

1. «Мерседес-Даймлер» - перша німецька компанія, яка постачала автобуси до Києва, в 1925 році їх замовили 10 одиниць. Тоді ж кілька вагоноводів із Лук’янівського трамвайного парку було відправлено на навчання «шоферській справі» у київський автоклуб.

2. Власне, автобусні перевезення у Києві були розпочаті 10 грудня 1925 року за маршрутом: площа ІІІ Інтернаціоналу (нині Європейська площа) - вулиця П'ятакова (нині вулиця Саксаганського). На маршруті спочатку працювало 2 машини, інтервал руху становив 20 хв. 30 грудня того ж року було відкрито другий автобусний маршрут: від трампарку до залізничного переїзду на Деміївці (нині – район центрального автовокзалу).

3. У 1986 році героїчною сторінкою в історії столичного автобусного руху став процес ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: у лічені години наші водії евакуювали із Прип’яті та Чорнобиля, з населених пунктів 30-кілометрової зони сотні тисяч людей.

4. Сьогодні компанія Київпастранс / Kyivpastrans обслуговує 97 муніципальних автобусних маршрутів, один із яких - нічний. Щодня у рейс виходить майже 500 одиниць автобусів малого, великого та особливо великого класу. До кінця року компанія має отримати 7 нових автобусів, а у 2020 році заплановане придбання ще 30. Таке оновлення рухомого складу дасть можливість подовжити вже існуючий автобусний маршрут, а також відкрити два нових, один із яких буде нічним.

5. ТОП-3 найпопулярніші маршрути наразі: 69, 99 та 114, послугами яких щодня користуються 75 000 пасажирів.