Олександр Густєлєв: Станція швидкісного трамвая «Вулиця Зодчих» запрацювала після реконструкції

'

Оновлена станція Борщагівської лінії швидкісного трамвая «Вулиця Зодчих» вже приймає пасажирів. Крім реконструкції самої станції, проведено благоустрій території та збудована нова пішохідна доріжка, яка з’єднує реконструйовану у минулому році станцію «Бульвар Кольцова» та відремонтовану станцію «Вулиця Зодчих». Таким чином створено зручний і комфортний пішохідний маршрут для жителів житлового масиву Борщагівка. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Станція відповідає всім сучасним вимогам, що потребує сьогодення. Вона повністю виконана з урахуванням потреб маломобільних категорій населення – встановлені пандуси, окремий вхід на турнікетну групу, підвищені платформи, тактильна плитка. Також станція оснащена сучасною системою навігації, інформаційними табло, платформи з LED-підсвіткою. Крім того, влаштовано інтерактивний пішохідний перехід через трамвайні колії, який реагує на наближення трамвайного потягу за допомогою світлових сигналів та допомагає зорієнтуватися пасажиру, коли наближається потяг», – зазначив Олександр Густєлєв.

Заступник голови КМДА звернув увагу, що пасажири швидкісного трамвая, поряд з оплатою картою «Київ Цифровий», мають змогу швидко та безпечно розраховуватися за проїзд банківськими картками або будь-якими гаджетами з функцією безконтактної оплати на спеціальних турнікетах, що встановлені на кожній зі станцій швидкісного трамвая. Вартість проїзду при безготівковій оплаті залишається незмінною, будь-які додаткові комісії відсутні.

«Для столичної влади комфорт та зручність містян є пріоритетним завданням, тому ми продовжуємо втілювати в життя важливі інфраструктурні об’єкти та оновлювати рухомий склад громадського транспорту», – наголосив Олександр Густєлєв.