​У телеграм-каналах поширюється інформація деяких «експертів», що місто до сьогоднішнього дня не отримало у повному обсязі автобуси, закуплені комунальним підприємством КП «Киівпастранс» минулого року за договором фінансового лізингу

КП "Київпастранс" офіційно інформує, що дана інформація не відповідає дійсності.

200 нових автобусів великої та надвеликої місткості, закуплені минулого року, справно працюють на маршрутах громадського транспорту. Завдяки цьому вдається збільшити кількість автобусів на лінії та скоротити інтервал між ними до 3-4 хвилин на найбільш навантажених маршрутах.

Щодо судового позову КП "Київпастранс" против компанії "Укравтоторг" інформуємо, що відповідно до договору фінансового лізингу поставка 200 автобусів МАЗ мала бути здійснена до 25 грудня 2020 року.

Проте, станом на 25 грудня підприємству було поставлено лише 147 автобусів.

За несвоєчасну поставку 53 автобусів Підприємство здійснило нарахування штрафних санкцій ТОВ «АВТОМОБІЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРАВТОТОРГ» у розмірі 14 305 976,61 грн.

Ще раз наголошуємо, що на сьогодні автобуси поставлені в повному обсязі та безперебійно працюють на маршрутах громадського транспорту.

До слова, місто постійно оновлює рухомий склад громадського транспорту. Так, минулого року, крім нових автобусів, рухомий склад КП "Київпастранс" поповнився 23 тролейбусами та 3 трамваями.

Цьогоріч оновлення рухомого складу триватиме. Адже сучасний і комфортний громадський транспорт є одним з головних пріоритетів міської влади.